Briefing

Our clients already had some very strong views on how they would like their garden to be transformed and we were happy to work with them to achieve their goals and make their garden into something very special. It is a small garden that already had a very basic layout of decking and bamboo.

Approach

Our aim was to add space into this small garden for the children to run around and play in a safe area. We achieved this by using a floating wall bench concept which gives the illusion of more ground area. We added raised beds for elevated planting which could also be used for additional seating if needed.

Result

The clients were very happy with the final result as it was more child friendly and created a space where children and adults could happily co-exist, with space for all. The children have become interested in gardening in the planters and the whole family uses the garden regularly.